Alles over Ton van de Ven, Voormalig creatief directeur van de Efteling

Kerst met Hugo van den Loonsche Duynen: Deel 2

 Kerst met Hugo van den Loonsche Duynen: Deel 2

Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen gaan de villa van buiten versieren. Terwijl de droomvlucht elfjes binnenin aan de slag gaan. De laven zetten in iedere stenen vaas een kerstboom, met daarin allemaal lampjes. Maar de Laven staan er onbekend dat ze alles niet helemaal logisch doen. “Oh nee! Domme laven!”zegt Langnek. Jullie zetten alle bomen onderste boven in de vazen. “Dit soort dingen zijn ook niet aan mij besteed!”gromde Lal. Ik ga maar weer verder met de lurk! Ook meester Lavi begreep er niks van. “Ik dacht al, wat hebben deze bomen toch een rare piek!”zegt hij.

Ondertussen geniet Hugo van een fantastisch uitzicht vanuit de arrenslee. De kerstman laat de slee kris kras door de lucht vliegen. Hugo voelt de adrenaline door zijn aderen stromen en zingt ondertussen heel hard het liedje van Vogelrok. Maar plotseling kijkt de kerstman verschrikt naar zijn horloge. “Oh nee!”zegt hij. Ik ben helemaal vergeten cadeautjes rond te brengen, ARGH! Nu loop ik helemaal achter op schema! “Tsja, ik wil je anders wel even wel helpen met cadeautjes bezorgen.”zegt Hugo. Voor deze ene keer. De kerstman geeft Hugo een pakkerd! “Bleh!”roept Hugo, ik proef aan je baard wat je gisteren gegeten hebt! “Sorry!”zegt de Kerstman. Dat is de opwinding, dan ga ik altijd mensen zoenen. Maar vooruit met de rendieren! Cadeautjes rondbrengen! En wel nu! En meteen vliegen Hugo en de kerstman in de arrenslee over steden en smeten Hugo en de kerstman cadeautjes in de schoorstenen van de huizen. Hoewel Hugo soms wel eens mis gooit. De ene keer krijgt iemand een vrij zwaar pakje op z’n hoofd, waardoor deze knock out liggen. Maar Hugo heeft per ongeluk ook een pakje op ’t hoofd van een vluchtende inbreker gegooid. Hierdoor heeft de politie de man kunnen arresteren. De mensen op straat verbaasd naar de lucht. Men ziet Hugo samen met de kerstman in de arrenslee. Sommige roepen dat Sinterklaas en de kerstman samen werken. Maar… wij weten beter. Het is niet sinterklaas, maar Hugo die samen werkt met de kerstman.

Ondertussen hebben veel sprookjesfiguren zich uit de naad gewerkt om villa volta helemaal bij de wonderlijke sfeer van de Winter Efteling te betrekken. Snel worden alle lichtjes in en om villa volta uitgeschakeld. Want het moet wel een verrassing zijn voor Hugo, als hij terug komt in de Efteling. Uren gaan voorbij, maar van Hugo is nog geen spoor. Moeder Lot wordt ongeduldig.

“Hé Langnek!”roept ze. Waar blijven zij nou? Langnek strekt zijn hals even flink uit. Ik zie ze in noordelijke richting rondvliegen in hun arreslee, en cadeaus rondbrengen. Hugo is nu een soort hulp sinterklaas. “Zeg maar gerust hulp kerstman!”zegt koning Oberon. “Wie had dat ooit gedacht, dat een bokkerijder zulke goede daden zou gaan doen?” vraagt Meester Lavi. “Tsja.”zegt Langnek. Ik denk dat als je eeuwen lang hebt opgesloten in een vervloekt landhuis, dat je alle middelen grijpt om je van die banvloek te verlossen. Met een hoop kabaal land de arreslee van de kerstman vlak voor Raveleijn op het Ton van de Ven plein. En meteen stormen de jonge Laven op Hugo af. “Zozo.”zegt Hugo. Men is zo te zien blij dat ik weer terug ben, en ik ben slechts een paar uur weggeweest. “We hebben een verrassing voor u!”gilt een van de jongste laven. “Een verrassing voor mij?”vraagt Hugo. Ter ere van wat? Ik heb in mijn jonge jaren de meest verschrikkelijke dingen gedaan. Ik verdien geen verrassingen. “Kom kom.”zegt Langnek. Je hebt  ander zojuist de kerstman geholpen. En op kerstavond wist een goede daad, en slechte daad uit. En dan tellen de goede daden dubbel. Meteen wordt het licht in en rondom villa volta ingeschakeld.

.